8.septembris (2)

No rīta māceklību mums mācīja Ojārs Freimanis. Neko īpašu nekomentēšu par lekciju, bet tad, kad lekcija gāja uz beigām, tad panesās- kā tas nākas, ka maniakāls slepkavnieks mūža beigās atgriežas un tiek pestīts, bet labs cilvēks bez kristības netiek? Kāpēc vajadzīga privātā bikts? Kas ir grēks pret Svēto Garu? Utt. utjp. Studenti bija apjēguši, ka beidzot ir noķerts kāds mācītājs, kuram tad nu tagad varēs izprašņāt visus līdz galam neskaidros jautājumus. Diemžēl diskusija bija jāpārtrauc, jo grafiks paliek grafiks.
Mīlīgs bija sadraudzības vakars. Tajā paēdām kopīgi biešu zupu un bija iespēja izprašņāt dažus no studentiem. Šajā reizē izprašņājām Valdi, Agru, pasniedzēju Diānu, Lauru un Robertu. Diāna ar savu mīļumu pārvērta visu šo pasākumu par tādu mīlīgu aprunāšanos, un nebija ne smakas no parasto studentu vai skolēnu zobošanās, izaicināšanas un ālēšanās.
Pašā vakarā mūs aizveda izrādīt Saldus Jāņa baznīcas Diakonijas centru, kas atrodas Gregora skolas ēkas pagrabā. Tur notiek vienīgā zupas virtuve Saldū, tāpat tur ir arī iespēja iegādāties pret ziedojumiem lietotas drēbes, jo naudiņa no šī aiziet zupas virtuves izdevumu segšanai.

Nav komentāru: