9.novembris

Skolas nedēļa sākas ar Taize lūgšanu svētdien 21:00 skolas kapelā. Nereti šķiet, ka regulārās rīta, pusdienas un vakara lūgšanas, kurās dziedam psalmus pēc diezgan vienkāršas melodijas, ir tikai tāds formāls pasākums, kurā nevar īsti ielikt sirdi, jo gandrīz visa uzmanība tiek veltīta sekošanai līdzi melodijai un vārdiem. Tad nu Taize lūgšana vakarā ir kaut kas pavisam cits. Tā ir vieta, kur tiešām vari atkal un atkal no jauna sastapt Dievu. Pavisam personīgi, pavisam intīmi. Tad vēl nav iesācies ikdienas skolas skrējiens un ir bijušas brīvdienas, kad prāts ir pavisam nomierinājies, ir bijusi iespēja tā vairāk padomāt par to, kas notiek, un tad ir pats labākais laiks par visu pateikties Dievam un sajust Viņa klātbūtni un pieskārienu.

2 komentāri:

vilks teica...

Bet tad, kad psalmus iemācās, tad (vismaz man) ir tieši otrādi - psalmu dziedājumi uzrunā daudz vairāk un ir daudz tuvāki. Bet, droši vien - cik cilvēku, tik ticības pieredžu.

Asnate teica...

Jā, tā arī ir, ka psalmi uzrunā ar laiku. Arī šie, skolā dziedātie, pamazām kļūst ļoti tuvi- frāze pa frāzei uzrunā un aizķeras sirdī. Bet tas ir process :)