20.oktobris

Wow! Šodien bija riktīgā diena! Pēcpusdienā uz otro mūzikas stundu tika uzaicināts kāds īpašs viesis, taču viesa vārds tika turēts noslēpumā līdz pat brīdim, kad ar lielu nokavēšanos viesis ieradās milzu ovāciju pavadīts. Proti, Valdis Indrišonoks. Es tiešām biju pārsteigta, ka viņš profesionāli nodarbojas ar lekciju lasīšanu par slavu un pielūgsmi, ka tas nav tikai tāds vienas reizes pasākums. Tad nu viņš mums stāstīja par mūzikas nozīmi Bībelē, iemeslu, kāpēc tā tika radīta un ko ar viņu darīt. Proti, mūzika tika radīta Dieva pielūgsmei, tā ir īpaša attiecību forma starp Dievu un cilvēku. Tas ir primārais mūzikas mērķis, visi pārējie ir sava veida izkropļojumi. Mūzika savā veidā atver cilvēku, viņš atslābinās un ir gatavs uzņemt sevī jebko. Tad nu apzinās arī mūziķi, ka viņiem ir vara pār cilvēku. Taču mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem, izvēloties, ko gribam klausīties.

Piemēram, ģitāristi var aizrauties ar Led Zeppelin mūziku, fanojot par skaisto ģitārspēli „Hotel California” vai „House of the Rising Sun” vai tam līdzīgi, taču ja paklausās vārdos, tad šermuļi iet caur kauliem, kādas vēstis mēs ielaižam sevī.

Kāda sieviete esot minējusi, ka pēc parastās aerobikas mūzikas „oh, babe, babe” klausīšanās, viņai vairs nav gribējies klausīties slavas un pielūgsmes mūziku.

Briesmu lietas viņš pastāstīja arī par Bītliem, ka Lenons esot samaksājis ar savu dvēseli, noslēgdams vienošanos ar nelabo par Bītlu panākumiem.

Kā atšķirt, kura mūzika ir no Dieva, un kurā darbojas kādi citi spēki? Ir tikai viena persona, kas mums to var pateikt- tas ir Svētais Gars. Ar laiku tu iemācies saklausīt viņa balsi, un pazūd vēlēšanās klausīties kādu noteiktu mūziku.

Mūzika nav nevainīga. Mūzika tevi vedina uz kaut ko. Taču mūzika tika radīta, lai tevi vedinātu pie Dieva. Taču, ja tā vedina kaut tikai par 1 grādu nost no Dieva, tad ilgākā laikā tu aiziesi pavisam tālu no Dieva. Tāpēc jāklausās tikai tā mūzika, kas precīzi nomērķē uz Dievu. Tāpat kā starp kristīgo mūziku ir daudz tādas mūzikas, kura nemērķē uz Dievu, tāpat arī starp neticīgo cilvēku mūzikas ir gabali, kuri vedina tavas domas pie Dieva.

Mēs nedrīkstam novērtēt par zemu to spēku, kas mūzikai ir uz mums. Valdis stāstīja par levītiem Vecajā Derībā. Tie bija priesteri un mūziķi, kuri bija nošķirti kalpošanai Kungam un nedarīja nekādu pasaulīgu darbu. Iemesls tam ir vienkāršs. Tā ir viena pielūgsme, kad tu 6 dienas esi racies pa savu pasaulīgo darbu, piemēram, spēlējis mūziku klubos vai citur, un tad svētdien nostājies draudzes priekšā ar aizpampušām acīm, un tā ir pavisam cita pielūgsme, kad tu svētdienas dievkalpojumam sāc gatavoties jau pirmdienā.

Valdis minēja arī tādu filmu kā „They Sold Their Sould for Rock’n’roll”, kura gan esot 10 stundas gara, taču tajā ir milzu daudz informācijas par mūsdienu izklaides industriju un kādi spēki tajā darbojās.

1 komentārs:

vilks teica...

mmm, nezinu, man šķiet, ka par Lenonu tas drīzāk ir mīts. Tādas lietas jau nemēdz tikt publiskotas.
Bet kopumā idejas foršas. :)