30.septembris


Svētā Gara dāvanas. Korintas draudzē esot sākušies konflikti un greizsirdība, jo ļaudis bija sākuši šķirot un vērtēt Gara dāvanas, kas bija cilvēkiem viņu starpā, citas liekot augstāk un citas zemāk. Tāpēc nu Pāvils 1.vēstulē šiem norāda, ka viss nāk no Gara. Un dāvanas mērķis ir celt Baznīcu, nevis kalpot kādām pasaulīgām iegribām un vajadzībām.
Tā nu mēs taisījām garīgo dāvanu testu, lai noskaidrotu, kas mums azotē.
Anketas gan savāca skolas vadība, lai veidotu garīgo dāvanu datu bāzi :) tāpēc tagad nevarēšu dot pilnu uzskaitījumu. Taču savējās atceros- Leadership, Helps, Giving, Administration, pēdējās trīs no kurām ar vienādu punktu skaitu.
Jā, pats grūtākais tiešām ir nekļūt skaudīgam par kāda cita dāvanām, vai savējo nesākt vērtēt augstāk par citiem dotajām dāvanām. Tās visas ir žēlastībā dotas, un ne pēc mūsu nopelniem vai saprašanas, bet pēc Gara gribēšanas.

1 komentārs:

vilks teica...

He he, man arī pirmajā testā, ko pildīju, bija palīdzēšana un došana.. vēl laikam bija gana dāvana, taču, ko ar tādu iesāk, es nezinu. :D

Tiesa, es tā arī neesmu vēl atradusi praktisku pielietojumu šādiem testiem, jo principā parasti tāpat zinu, kas jādara. Vai vismaz apmēram zinu. Un vispār - kopš toreizējā testa pildīšanas daudz kas varētu būt mainījies.