30.decembris

Citam varbūt absolūti triviāla, ja ne stulba lieta, bet man kārtējais lielais, ilgi gaidītais/meklētais sapnis piepildījies! Jau vairākus gadus cītīgi lauzīju galvu kā lai izveido kaut kādā vidē datorbībeli tā, lai pie katra panta varētu pierakstīt savas piezīmes un vēl ieviest puslīdz automātisku paralēlo atsauču sistēmu.
Angļu valodā lietoju superīgo tūli e-Sword, kur ir šīs funkcijas, taču e-Sword vēl nav ieviesis latviešu Bībeles tulkojumu- ir visādi- AMP, KJV, ISV utt, krievu un poļu un visādas citādas, bet latviešu nav. Savukārt latviešu datorbībelei nav iespēja pievienot piezīmes.
Esmu izmēģinājusies gan visādas Excel datubāzes, Word failus, pat Accessu mēģināju apgūt šim nolūkam, taču nekas īsti nestrādā.
Tad nu beidzot izrakņāju internetu un beidzot atradu veidu, kā tajā e-Sword iedabūt iekšā latviešu tekstu.
Tagad man ir pilnvērtīgs Bībeles studiju rīks!
Galvenā priekšrocība ir tā, ka šiten var sarakstīt visas piezīmes, kas jebkad ir nākušas galvā- gan savējās, gan kādus spilgtus citātus no sprediķiem vai citām gudrām vietām, lai nav jārakņājās pa veciem papīrpierakstiem. Nekas nepazūd un viegli atrast par konkrēto rakstu vietu ko jebkad esmu dzirdējusi.
Vot tā. Vēl viens sapnis piepildījies :)
Toties noformulējās jauns sapnis vietā- tā teikt- zārks jau nevar palikt tukšā- un sapņu saraksts arī nedrīkst sarukt. Proti, es dikti gribētu pabraukārt ar tādu kārtīgu (trīs)mastu burinieku, vēlams tādu veclaicīgu no koka un, protams, baltā krāsā :)
Un turklāt esmu pārliecināta, ka arī šis sapnis reiz piepildīsies :)

4 komentāri:

Unknown teica...

tu varetu kadreiz atkla savas slepenas zinasanas, ka to latvieshu tekstu tur iedabut :))

vilks teica...

Re kā, izrādās starp maniem draugiem/paziņām ir vēl kāds tehnikas frīks. :)

Starp citu, wattpadā ir salikta diezgan daudz latviešu Bībeles, tā kā var lasīt arī telefonā.. http://www.3vienbaznica.net/lv/?page_id=47 nezinu gan, vai Tu tādu opciju lieto, Tu jau parasti sēdi pie stūres. :)

Asnate teica...

tehnikas frīks drusku esmu, tikai telefons tāds no aizpagājušā gadsimta un tādas fīčas droši nepavilks :(

Asnate teica...

Vispirms vajag aktualizēt e-Sword versiju uz 8.x, jo vecajām var nestrādāt.
Tad lejuplādē BeST 2.x standard rīku un instalē.
Tad palūdz no manis LV Bībeles tekstu .txt formātā, kādā to atpazīs BeST, un tad atverot BeST ielādē to txt failu.
Viss ir nenormāli vienkārši :)
BeST adrese ir šeit:
http://www.e-sword-users.org/users/node/190