5.februāris (2)

Kā nu gadījās kā ne, bet mūsu sākotnējais plāns doties praksē uz dienas centru "Sirdsgaisma" izčibēja, toties vietā nāca pavisam fantastisks piedāvājums doties praksē uz Zantes krīzes centru ģimenēm un bērniem. Aizbraucām un visas bijām sajūsmā. Kaut arī centrs neskaitās kristīgs, taču viss liecina par patiesām mīlestības attiecībām, kas valda visu starpā, īpaši pret bērniem. Atšķirībā no daudzām citām vietām, šeit fizisks kontakts un apmīļošana bērniem netiek liegta, gluži pretēji tiek veicināta, nebaidoties par kaut kādas "nevēlamas" pieķeršanās izveidošanos. Ņemot vērā, ka mūs sagaidīja ar atplestām rokām, plātsmaizi un ļoti siltu tempteratūru iekštelpās (skolā vēl joprojām ir saglabāšanas temperatūra), tad mums bija viennozīmīgi skaidrs, ka mēs iesim praksē šeit.
Centrā nonāk bērni, kas cietuši no visāda veida vardarbības, ielu bērni, jaunās māmiņas un citi. Viņu uzturēšanās laiks centrā diemžēl ir tikai 30 dienas, kuru laikā centrs, bāriņtiesa un citas institūcijas atrisina tālāko bērnu likteni, sameklējot audžu ģimenes uz laiku, novērojot situāciju pašu ģimenē un izvērtējot iespēju tur atgriezties un meklējot citus risinājumus. Tas viss ir pa nopietno, jo centrs no savas puses palīdz arī tiesas procesā, ja ir bijis vardarbības gadījums.
Arvienvārdsakot- visu cieņu centra darbiniekiem par to, ar kādu dedzību un uz cik daudz un dažādām pusēm viņi strādā, lai rūpētos par šiem nelaimīgajiem bērniem.

1 komentārs:

vilks teica...

Žēl, ka tik forši jaunieši kā jūs neesat arī kādā no Diakonijas centra ĢAC.. bet varbūt kādreiz.. :)