17.septembris


Šodien Kristīna Ēce runāja par izpletni kā par atbalsta komandu, kas ir nepieciešama misionāram, kad tas dodas misijā. Ātri doties misijā bez atbalsta ir tāpat kā ātri nolaisties savā misijas laukā no lidmašīnas bez izpletņa. Varbūt ne pārāk veiksmīgs salīdzinājums, taču tā doma bija ļoti uzrunājoša. Misionāram ir vajadzīgi šādas atbalsta jomas:


  1. Iedrošinājums. Cilvēki, ar kuriem var izrunāties par visām likstām misijas laukā, kuri aizlūgs par tevi, sniegs iedrošinājumu un atbalstu. Visticamāk tas nebūs mācītājs, jo viņam nebūs laika to visu uzklausīt, taču kāds cilvēks, kas misionāram ir autoritāte gan.

  2. Praktiskais atbalsts. Cilvēkiem, kuriem nejūtas droši kārtojot visādus banku dokumentus, lidmašīnu biļetes un tam līdzīgas lietas, vajadzīgs ir atbalsts tieši šādu praktisku jautājumu nokārtošanā, lai misionārs nepaliek bez pārtikas tikai tāpēc, ka ir pazaudējis bankas dokumentus.

  3. Lūgšanu atbalsts. VIslabākais ir sadraudzēties ar draudzes lūgšanu grupiņas vadītāju vai kādas citas mazās grupas vadītāju, kuram ir gan dāvana lūgt, gan dāvana organizēt citus cilvēkus. Tādejādi pietiks aizsūtīt 1 SMS ar aizlūgšanu vajadzību, ka šis cilvēks šo ziņu nodos citiem un aizlūgs jau daudzi.

  4. Komunikācija/saziņa. Svarīgi ir informēt draudzi par to, kas notiek misionāra darbā. Šis tad arī bija iemesls, kāpēc no jauna sasparojos rakstīt blogu. Un arī draugos ieliku dzīvesvietas vietā bloga adresi. Varbūt tiešām cilvēkiem noder informācija par Gregora skolu no iekšienes un cilvēki var kādā no šiem veidiem mūs te atbalstīt :)

  5. Finansiālais atbalsts. Par to būs runāšana pavasara semestrī.

  6. Atgriešanās atbalsts. Cilvēki, kas misionāriem, kas atgriežas no misijas lauka, ne tikai palīdz nokārtot daudzas praktiskās lietas, bet arī liek viņiem justies gaidītiem atkal mājās.

Cilvēki, kuri strauji aiziet misijā, un kuriem nav šādas komandas, mocās un nīkst. Nav jēgas ātri aiziet misijā.


Tāpat vēl viens aspekts pakāpensikai iešanai misijā bija tas, ka misionāram vispirms ir jābūt aktīvam kalpotājam draudzē. Tā ir droša vide, kur mācīties kalpot, tad mācītājs tevi arī pamanīs un novērtēs, varēsi savākt sev atbalsta komandu un tad jau ekipējies un apmācīts doties misijā. Uzreiz misijā doties ir ļoti riskanti- gluži kā lēkt no lidmašīnas bez izpletņa.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Esi ļoti labi klausījusies lekciju. :-) Protu novērtēt! Lai Tev svētīga diena. Kristīna

vilks teica...

Izklausās visai prātīgi :)