6.septembris (2)

Visu dienu sev par lielu brīnumu nosēdēju rekolekcijās, pierakstot katru vārdu, ko runāja lektori. Rakstīju es uzreiz datorā, tā ka, ja kādam ir interese palasīt nerediģētus rekolekciju pierakstus, tos ir iespējams dabūt :) Rekolekciju tēma bija "Draudze un misija" par to, ka draudzēs nebūs dzīvības, kamēr draudzes būs iekapsulējušās tikai uz sevi un neies ārā no savām ēkām, neuzrunās nekristīgos, neaicinās jaunus cilvēkus uz baznīcu utml. Turklāt liels uzsvars tika likts uz apustuļu kalpošanas atjaunošanu, skaidri nodalot, ka ir 2 veidu kalpošanas- apustuļu kalpošana un vecaju kalpošana.

Apustuļu kalpošana sevī ietver došanos pie cilvēkiem, kas ir ārpus baznīcas, jaunu draudžu dibināšanu un pastāvīgu atrašanos kustībā, nekad nekļūsot par kādu amatvīru kādā draudzē. Tajā pat laikā apustuļu darba rezultātam ir jākļūst redzamam labos augļos vietējās draudzēs. Apustuļi dibina draudzes tikai tajās vietās, kur nav draudzēs. Ja tur ir draudze, tad viņi strādā uz to, lai stiprinātu esošo draudzi, aicinot ārpus baznīcas esošos.

Savukārt vecaju kalpošana ir amata kalpošana kādā konkrētā draudzē- tās kopšana, aprūpēšana un audzēšana. Šie ļaudis nebraukā apkārt pa pasauli, bet kopj esošo draudzi. Abas puses protams sadarbojas un atbalsta viens otru, bet galvenais, lai apustuļi netiktu piesaistīti pie kāda amata kādā draudzē, un lai vecajiem nebūtu vajadzība braukāt apkārt, ka to darītu apustuļi.
Pēdējās rekolekciju lekcijas bija ļoti spēcīgas- ar daudziem pravietojumiem, ar spēcīgiem redzējumiem un ārkārtīgi spēcīgu aicinājumu visiem iesaistīties apustuļu kalpošanā, jo vecaju kalpošana Latvijā ir salīdzinoši ļoti labi attīstīta. Tāpēc nepieciešams attīstīt apustuļu kalpošanu. Turklāt vēl jārunā par ārmisiju, proti, braukšanu uz ārzemēm, jo tas būs kā zobena smaile, kas aiz sevis pavilks arī draudžu atjaunošanos Latvijā.

Nav komentāru: