11.februāris

Šķīstība. Mārtiņš un Gunta Irbes vadība Bībeles studiju par šķīstību. Saruna gan vairāk bija par kontracepciju, īstā cilvēka atrašanu un sirds sargāšanu, ne tik daudz par pašu šķīstību un to, ko nozīmē šķīsta dzīve šī vārda dziļākā nozīmē, kaut gan tā gluži arī nebija, ka izpalika galvenais temats :)
Nezinu, man nav īsti ko komentēt.
Vienīgi smagais jautājums par to, kā pateikt cilvēkiem, kam ikdienā jāstrādā ar bērniem, ko ir pametušas bezatbildīgas mātes, ka tomēr tas nav Dieva plāns- mēģināt pierunāt šīs sievietes likt spirāli, jo spirāle principā ir aborts, jo izmet jau apaugļotu olšūnu.

3 komentāri:

vilks teica...

Vai tad nav pietiekoši daudz cita veida kontracepcijas, kuru izmantot? Vai arī spirāle ir viena no lētākajām un ērtākajām?

Asnate teica...

vot nezinu, vai ir. Šajā gadījumā vajag tādu, kas nav no reizes uz reizi, bet pastāvīga. Turklāt tāda, kas atbilst kristietības principiem.

vilks teica...

savulaik, par to domājot, secināju, ka hormonālās kontracepcijas plāksteris varētu būt noderīgs. Bet, protams, pieņemu, ka tas ir krietni dārgāks par spirāli. Spirāle, šķiet, ir lētākā no pastāvīgajām metodēm.

un, ja bērnu jau ir pietiekoši un vairāk diez vai gribēsies - noteikti ieteiktu olvadu nosiešanu vai kā nu to pareizi sauc.

Savukārt attiecībā uz ģimenes plānošanu kristīgām ģimenēm vai vispār ģimenēm, kam rūp dabiska dzīve - esot izdomāts aparāts Ladycomp, kas katru rītu izmēra sievietei temperatūru un informē par auglīgajām/neauglīgajām dienām. Esot traki vienkārši lietojams (temperatūru laikam mēra, kad to paņem rokā) un precīzs, nav pašai nekas jārēķina, kā agrāk pie kalnedārās metodes. Riktīgi smuki, Vācijā tādu varot nopirkt. :)